blog

#houdcontact #stuureenkaartje

Hoe ziet jouw leven er nu uit?

Voor bijna iedereen ziet het leven er nu heel anders uit door de coronacrisis. Naast het aanpassen van je eigen leven, is het de moeite waard om eens om je heen te kijken. Hoe beïnvloedt de crisis het leven van andere mensen? Dit levert heel veel gespreksonderwerpen op. Zit je thuis, met of zonder werk, gezond of ziek, met kinderen? Gaan mensen nog naar hun werk?  Hoe wordt het werk beïnvloed? Wat doe je met alle vrije tijd? Maak je je zorgen, en hoe ga je daarmee om?

 

#houdcontact #stuureenkaartje

#houdcontact

Neem regelmatig, bijvoorbeeld dagelijks, contact met iemand op. Contact houden kan onder andere via videobellen, appen, chatten, bellen, brieven schrijven en/of een kaartje sturen.

Videobellen kan bijvoorbeeld via FaceTime, Skype, Google Duo, Whatsapp, Facebook of Instagram. De eerste keer videobellen is misschien eng, maar het is een eenvoudige manier om contact te onderhouden. Online zijn handleidingen te vinden hoe de programma’s werken en anders zijn er vast mensen die willen helpen.

 

#stuureenkaartje

Een kaartje: kleine moeite, groot effect! 

Onverwacht een bijzondere wenskaart van iemand ontvangen? Gewoon zomaar om even hallo te zeggen, dat is toch een geluksmomentje. Verras bijvoorbeeld eens iemand die je een tijdje niet hebt gezien of iemand die wel een kaartje kan gebruiken.


Uit eigen ervaring weten we dat een kaartje iets met je doet. Hoewel apps en telefoontjes ook heel belangrijk zijn, blijft dat kaartje een tijdje in de woonkamer staan. Iedere keer als je ernaar kijkt, denk je ook even aan degene die het heeft gestuurd. Er wordt aan je gedacht, je bent niet alleen. Vooral nu veel mensen door de gevolgen van het coronavirus meer thuis zijn en minder sociale contacten hebben, kan een kaart een hart onder de riem steken.

En juist als je thuis zit, kun je zo een bijdrage leveren.

Stuur kaartjes om elkaar op te vrolijken!

wenskaart - een echt dikke knuffel

2 januari 2021

Duurzaamheid bij Muller wenskaarten

Ook bij wenskaarten wordt steeds meer aan het milieu gedacht. Kaarten worden vaker gedrukt op papier uit duurzame bossen én ze worden steeds minder vaak voor verpakt, wat zorgt voor minder plastic afval.

duurzame keus bij muller wenskaarten

Wil je weten wat er gedaan wordt aan duurzaamheid bij Muller wenskaarten en wat het filter duurzame keus inhoudt? Lees dan dit blog.

duurzame kaart van woodmansterne

Wat houdt duurzame keus in?

De kaarten die je onder het filter duurzame keus, in het menu aan de linkerkant, vindt zijn op z’n minst gedrukt op papier van verantwoorde herkomst én zijn niet voorverpakt.

Andere kaarten die niet onder het filter duurzame keus vallen kunnen wel 1 van de 2 duurzame aspecten hebben. Dus deze kaarten kunnen wel verpakt zijn in plastic, maar gedrukt zijn op papier van verantwoorde herkomst of andersom.

29 juni 2020

Vaderdag 2020

Zondag 21 juni is het Vaderdag. De dag om je vader, opa, schoonvader, of echtgenoot eens goed in het zonnetje te zetten.

Heb je ideeën nodig voor Vaderdag, of wil je meer weten over het ontstaan van deze dag? Lees dan snel verder.

26 mei 2020