Duurzaamheid bij Muller wenskaarten

Door

Ook bij wenskaarten wordt steeds meer aan het milieu gedacht. Kaarten worden vaker gedrukt op papier uit duurzame bossen én ze worden steeds minder vaak voor verpakt, wat zorgt voor minder plastic afval.

duurzame keus bij muller wenskaarten

Wil je weten wat er gedaan wordt aan duurzaamheid bij Muller wenskaarten en wat het filter duurzame keus inhoudt? Lees dan dit blog.

duurzame kaart van woodmansterne

Wat houdt duurzame keus in?

De kaarten die je onder het filter duurzame keus, in het menu aan de linkerkant, vindt zijn op z’n minst gedrukt op papier van verantwoorde herkomst én zijn niet voorverpakt.

Andere kaarten die niet onder het filter duurzame keus vallen kunnen wel 1 van de 2 duurzame aspecten hebben. Dus deze kaarten kunnen wel verpakt zijn in plastic, maar gedrukt zijn op papier van verantwoorde herkomst of andersom.

 

Duurzaamheid bij wenskaarten

Naast het materiaal van de kaarten en de verpakking, zijn er nog meer dingen waar op gelet kan worden bij duurzaamheid van wenskaarten. Denk hierbij aan het land waar de kaarten gedrukt zijn en of de kaart gerecycled kan worden. De meeste kaarten kun je, als je ze niet wil bewaren, bij het oud papier doen. Toch zijn hier uitzonderingen op.

Kaarten met glitter bijvoorbeeld, deze kaarten kunnen niet gerecycled worden. Glitter is gemaakt van kleine stukjes plastic met aluminium. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de glitter glittert, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat het niet gerecycled kan worden.

 

Muller wenskaarten en Busquets

De kaarten van het merk Muller wenskaarten en het Spaanse merk Busquets worden gedrukt op papier van verantwoorde herkomst. Daarnaast worden ze niet voorverpakt.

De enveloppen die bij de kaarten zitten zijn ook milieuvriendelijk. De enveloppen van Muller wenskaarten zijn 100% chloorvrij en zijn gemaakt van papier van verantwoorde herkomst. Doordat de enveloppen volledig chloorvrij zijn, hebben de enveloppen een crèmekleur.

Daarnaast worden de kaarten gedrukt in Nederland (Muller wenskaarten), Spanje en Frankrijk (Busquets), wat zorgt voor minder brandstofverbruik.

 

Verzending

Bestellingen bij Muller wenskaarten worden altijd zo milieuvriendelijk mogelijk ingepakt en worden CO2 neutraal verzonden. Alle post wordt via PostNL groene post verzonden, wat inhoudt dat Mullerwenskaarten de CO2 uitstoot van de verzending compenseert door te investeren in duurzaamheidsprojecten.

Kaarten die niet verpakt zijn in plastic worden voor de verzending gezamenlijk verpakt in een papieren zakje zodat de kaarten niet beschadigd raken tijdens de verzending.  

 

 

Andere merken

 

Woodmansterne en

the proper mail company

De kaarten van het merken Woodmansterne en the proper mail company worden sinds kort niet meer in plastic verpakt. De kaarten hebben nu een zogenoemde “smart seal”. Dit is bedoeld om de kaart en envelop bij elkaar te houden. Deze sticker is gemakkelijk te verwijderen, zonder dat er lijm op de kaart overblijft. Ook worden de kaarten gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.

smart seal van woodmansterne

 

fantastic no plastic

Caroline Gardner “Fantastic no plastic”

Ook de kaarten van het merk Caroline Gardner worden de kaarten gedrukt op papier van verantwoorde herkomst en worden sinds kort niet meer in plastic voorverpakt. Daarnaast heeft het papier een laag chloorgehalte wat zorgt voor een beetje gelige kleur van het papier.

Caroline Gardner gebruikt InFold om de kaart en envelop bij elkaar te houden. Dit zit vastgeplakt met een sticker op de achterkant van de kaart, waardoor de kaart en de envelop niet beschadigd.

 

29 juni 2020
reacties
plaats uw reactie