#houdcontact #stuureenkaartje

Hoe ziet jouw leven er nu uit?

Voor bijna iedereen ziet het leven er nu heel anders uit door de coronacrisis. Naast het aanpassen van je eigen leven, is het de moeite waard om eens om je heen te kijken. Hoe beïnvloedt de crisis het leven van andere mensen? Dit levert heel veel gespreksonderwerpen op. Zit je thuis, met of zonder werk, gezond of ziek, met kinderen? Gaan mensen nog naar hun werk?  Hoe wordt het werk beïnvloed? Wat doe je met alle vrije tijd? Maak je je zorgen, en hoe ga je daarmee om?

 

#houdcontact #stuureenkaartje

#houdcontact

Neem regelmatig, bijvoorbeeld dagelijks, contact met iemand op. Contact houden kan onder andere via videobellen, appen, chatten, bellen, brieven schrijven en/of een kaartje sturen.

Videobellen kan bijvoorbeeld via FaceTime, Skype, Google Duo, Whatsapp, Facebook of Instagram. De eerste keer videobellen is misschien eng, maar het is een eenvoudige manier om contact te onderhouden. Online zijn handleidingen te vinden hoe de programma’s werken en anders zijn er vast mensen die willen helpen.

 

#stuureenkaartje

Een kaartje: kleine moeite, groot effect! 

Onverwacht een bijzondere wenskaart van iemand ontvangen? Gewoon zomaar om even hallo te zeggen, dat is toch een geluksmomentje. Verras bijvoorbeeld eens iemand die je een tijdje niet hebt gezien of iemand die wel een kaartje kan gebruiken.


Uit eigen ervaring weten we dat een kaartje iets met je doet. Hoewel apps en telefoontjes ook heel belangrijk zijn, blijft dat kaartje een tijdje in de woonkamer staan. Iedere keer als je ernaar kijkt, denk je ook even aan degene die het heeft gestuurd. Er wordt aan je gedacht, je bent niet alleen. Vooral nu veel mensen door de gevolgen van het coronavirus meer thuis zijn en minder sociale contacten hebben, kan een kaart een hart onder de riem steken.

En juist als je thuis zit, kun je zo een bijdrage leveren.

Stuur kaartjes om elkaar op te vrolijken!

wenskaart - een echt dikke knuffel

2 januari 2021
reacties
plaats uw reactie