Muller wenskaarten

moederdag

moederdag

Zondag 12 mei is het moederdag! In deze rubriek vindt u vele mooie kaarten en cadeautjes voor moeder, mama.

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap en wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt per land. In Nederland, België en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In Nederland begon de traditie rond 1925.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

65-80 van 211

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

65-80 van 211

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt vaak ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken worden gedaan door vader en de kinderen.
Het vereren van moeders gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. In het Verenigd Koninkrijk is Mothering Sunday van oudsher een christelijke feestdag, te vieren op de vierde zondag in de Vastentijd, de aanloop naar Pasen, waaruit de huidige Britse variant van Moederdag is ontstaan. In 1644 was er in Engeland voor het eerst een Moederdag zonder kerkelijke achtergrond.
De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. Vanaf 1914 is elke tweede zondag in mei daar Mother's Day, een nationale feestdag. Bron: Wikipedia