Muller wenskaarten

valentijnskaarten

valentijnskaarten

Donderdag 14 februari 2019 is het Valentijnsdag!

Stuur of geef je geliefde, dierbare vriend(in) of familielid voor Valentijnsdag een bijzondere wenskaart of/en een klein cadeautje. Hoe ontzettend leuk cadeaus, bossen bloemen en etentjes ook zijn, het is die ene valentijnskaart met die mooie woorden waar het die dag eigenlijk écht om draait.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 van 192

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 van 192

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Valentijnsdag is een wereldwijd en eeuwenoud feest. De precieze herkomst is niet bekend. De eerste officiële Valentijnsdag werd op 14 februari 496 uitgeroepen door Paus Gelasius. Het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat nu gevierd wordt, ontstond in 1380 toen Geoffrey Chaucer een gedicht schreef voor het verlovingsfeest van Koning Richard II van Engeland met Anna van Bohemen (Anna van Luxemburg). In zijn gedicht Parliament of Fowls staan deze versregels:

For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

'Want dit was op Sint-Valentijnsdag Als elke vogel daar zijn maatje komt kiezen'
Daarna ontwikkelde Valentijnsdag zich tot gelegenheid waarbij geliefden hun liefde voor elkaar uiten en vrienden en familie hun warmte en vriendschap. Dit door elkaar bloemen te geven, een wenskaart (een "Valentijn"), klein cadeautje of lekkernijen.