Muller wenskaarten

valentijnskaarten

valentijnskaarten

Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag!

Ook dit jaar kun je je valentijnskaart gratis versturen met PostNL: Plaats een lippenstiftkus op het postzegelvakje van je envelop of kaart. Schrijf het adres op van jouw valentijn. Dit mag alleen een adres binnen Nederland zijn. Doe je kus op de bus op dinsdag 13 februari 2018, vóór 17.00 uur. De postbezorger bezorgt jouw kaart op Valentijnsdag!

Stuur je geliefde voor Valentijnsdag een kus met een postzegel! De verwachtingen van geliefden zijn steevast hooggespannen als de maand februari nadert. Die 14e van de maand, Valentijnsdag… wat zal het dit jaar weer brengen? En hoe ontzettend leuk cadeaus, bossen bloemen en etentjes ook zijn, het is die ene kaart met die mooie woorden waar het die dag eigenlijk écht om draait.
Naast een grote collectie Valentijnskaarten heeft Muller wenskaarten ook een heel scala aan leuke kleine Valentijns cadeautjes..

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 van 160

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 van 160

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Valentijnsdag is een wereldwijd en eeuwenoud feest. De precieze herkomst is niet bekend. De eerste officiële Valentijnsdag werd op 14 februari 496 uitgeroepen door Paus Gelasius. Het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat nu gevierd wordt, ontstond in 1380 toen Geoffrey Chaucer een gedicht schreef voor het verlovingsfeest van Koning Richard II van Engeland met Anna van Bohemen (Anna van Luxemburg). In zijn gedicht Parliament of Fowls staan deze versregels:

For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

'Want dit was op Sint-Valentijnsdag Als elke vogel daar zijn maatje komt kiezen'
Daarna ontwikkelde Valentijnsdag zich tot gelegenheid waarbij geliefden hun liefde voor elkaar uiten en vrienden en familie hun warmte en vriendschap. Dit door elkaar bloemen te geven, een wenskaart (een "Valentijn"), klein cadeautje of lekkernijen.