onze normen en waarden - maatschappelijk verantwoord ondernemen

Muller wenskaarten draagt graag een steentje bij aan een betere wereld door aandacht te hebben voor de sociale, ecologische en economische kant van het ondernemen. Dus voor mens, de aarde en de economie. Dit zijn de zogenaamde drie P’s (people, planet en profit). Hieronder leest u bijvoorbeeld over wenskaarten op FSC papier, verpakkingen en energieverbruik. Daarnaast vertellen we wat onze normen en waarden zijn en wat we terugdoen voor de maatschappij.

Maatschappelijk verantwoord

Grondstoffen (planet)

Wenskaarten
De wenskaarten van Muller Wenskaarten worden in Nederland gedrukt op FSC papier. Ook de enveloppen zijn FSC gecertificeerd. Daarnaast worden de wenskaarten niet in kunststof verpakt. Onze leveranciers gebruiken meestal ook FSC gecertificeerd papier voor de wenskaarten. Kaarten die zowel gedrukt zijn op FSC papier én niet zijn voorverpakt in kunststof, kunt u vinden door middel van het filter duurzame keus in het menu aan de linkerkant in de product categorieën.

Verpakkings- en opvulmateriaal
Voor de verzneidng van uw bestelling gebruiken we zo min mogelijk kusntstof. Zo gebruiken we kraftpapier voor het opvullen van de doosjes, in plaats van bijvoorbeeld bubbeltjes plastic. Soms is het echter nodig om kunststof te gebruiken. Om de wenskaarten te beschermen tegen bijvoorbeeld regen, zijn de verzendenveloppen die wij gebruiken voorzien van noppenfolie. Het noppenfolie is makkelijk los te halen van het papier en kan daarna bij het plastic afval. Om de kaarten te beschermen, wroden niet voorverpakte kaarten in papieren zakjes verpakt.

Groene Post
Alle post wat via PostNL wordt verzonden, wordt CO² neutraal verzonden met Groene Post van PostNL. Met de CO² rekenmachine is de CO² uitstoot voor het verzenden van onze post berekend. Deze uitstoot wordt gecompenseerd doordat Muller Wenskaarten investeert in verschillende klimaatprojecten. Deze investering wordt door PostNL verdubbeld. Meer informatie over Groene Post kunt u vinden bij PostNL.

Papier
Het papier waarop de pakbonnen en facturen wroden geprint is FSC gecertificeerd. Als u vooruit heeft betaald ontvangt u de factuur digitaal. De pakbon ontvangt u wel op papier bij de bestelling. Om papier te besparen is uitgegaan van een opmaak van de pakbonnen waarbij er zoveel mogelijk producten op één pagina passen. Als u niet vooruit heeft betaald ontvangt u altijd een papieren factuur.

Energie (planet)

Zonnepanelen
Ongeveer 70% van onze energie wordt opgewekt door eigen zonnepanelen. Op minder zonnige dagen, en voor het tekort, kopen wij groene elektriciteit in.

Kantoor apparatuur
Alle apparaten die wij gebruiken hebben tenminste een A of Energy Star label voor het stroomverbruik.

Servers
Onze webservers gebruiken groene stroom. Daarnaast gebruiken ze energie zuinige chips, waardoor ze minder stroom verbruiken.

Economische prestaties (people + profit)

Naast dat we aandacht hebben voor onze eigen arbeidsomstandigeden en economische prestaties, hebben we ook aandacht voor de arbeidsomstandigheden en economische prestaties van onze leveranciers. Bijvoorbeeld, wij betalen leveranciers altijd binnen 30 dagen.

Onze normen en waarden

Eerlijk duurt het langst

Muller wenskaarten gaat uit van het principe “eerlijk duurt het langst”. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wij ons minimaal aan de wet- en regelgeving houden. Daarnaast doen wij meestal niet moeilijk bij late retourzendingen of als u een klacht hebt.

Maatschappelijke betrokken

Goede doelen en sponsoring

Wij sponsoren een aantal door ons geselecteerde goede doelen. Voor een aantal van deze goede doelen verkopen wij kaarten, waarbij een deel van de opbrengst rechtstreeks naar het goede doel gaat.